Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 28., szombat

Csicseriborsó-saláta



Hozzávalók:
  • 500 g száraz csicseriborsó
  • 6 nagyobb paradicsom
  • 6 kisebb uborka (vagy 1 kígyóuborka)
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 2 babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma

Az öntethez:
  • 8 ek olíva olaj
  • 8 ek balzsamecet
  • őrölt fekete bors
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk oregano
  • 2 tk kakukkfű


Elkészítése:

  1. A csicseriborsót átválogatjuk, legalább 12 órára beáztatjuk.
  2. Ezután egy nagyobb méretű lábosba öntjük az áztató vizével együtt. A két babérlevél és a 4 gerezd fokhagyma társaságában kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.
  3. Közben a petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a pici ubikat pedig karikákra vágjuk.
  4. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
  5. Ha megfőtt a csicseriborsó átöblítjük, és még melegen összekeverjük a paradicsommal, uborkával, megszórjuk a petrezselyemmel és megöntözzük az öntettel!
  6. Tálalás előtt pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól érjenek össze.
  7. Aki szereti piríthat hozzá baconszeleteket.
  8. Szezám-, vagy sokmagos kenyér/péksütemény illik hozzá!

Forrás: Az ötletet a Nők lapja 2008. márciusi számából vettem Lajos Maritól, de itt-ott átvariáltam a saját ízlésemre!


Megjegyzés: A receptet Ottisnak ajánlom sok-sok szeretettel!!! :)

        2 megjegyzés: