Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 11., szombat

Sertésszeletek párolt vörös káposztával, Anna burgonyával...

Sertésszeletek párolt vörös káposztával, Anna burgonyával 1.



... mert szeretjük a francia ízeket.



Hozzávalók:



a párolt vörös káposztához:


  • 30 g márkázott vaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 kisebb fej vörös káposzta, csíkokra vágva
  • 1 alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 80 ml vörösbor
  • 1 ek. vörösborecet
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 ek. apróra vágott zsálya
  • só, frissen őrölt bors


a sertésszeletekhez:


  • 1 ek. márkázott vaj
  • 4 x  200 g sertésszelet pl. karaj
  • 80 ml fehérbor
  • 410 ml csirkehúsleves
  • 3 ek. főzőtejszín
  • 1,5 ek. dijoni mustár
  • 4 zsályalevél


Sertésszeletek párolt vörös káposztával, Anna burgonyával 2.



Elkészítése:


A párolt káposztához a vajat egy nagy lábosba tesszük, beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát, és puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a káposztát, az almát, a szegfűszeget, a zsályát, ráöntjük a bort és az ecetet, majd sóval és borssal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon 30 percig pároljuk, ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Levesszük a fedőt, folyamatos kevergetés mellett további 5 percig pároljuk, hogy elpárologjon róla a nedvesség.

Közben egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hússzeleteket fűszerezzük sóval, borssal, és mindkét oldalukat megpirítjuk. Ráöntjük a bort és a levest, beledobunk 3-4 levél zsályát, lefedjük, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A hússzeleteket kiemeljük a serpenyőből, a szaftot leszűrjük és visszaöntjük a serpenyőbe, felforraljuk, és kétharmadára besűrítjük. Beleöntjük a tejszínt, a mustárt, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a szósz ismét kissé besűrűsödik. A húst tányérokra szedjük, szafttal meglocsoljuk. Párolt káposztával és Anna burgonyával tálaljuk.


Forrás: Egy falat...Franciaország


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése