Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 1., szerda

Nigella magyar szendvicse & anyukám meggylekvárja...

Nigella magyar szendvicse & anyukám meggylekvárja...


... az lehet, hogy Nigellával együtt én is megőrültem, de a krémsajt & meggylekvár páros akkor is szenzációs. Abba most nem mennék bele, hogy ez az étel mennyire és mitől magyar, viszont egy valami biztos: kár kihagyni!


Hozzávalók:


a szendvicshez:


1 személyre

  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 evőkanál házi natúr krémsajt (enyhén sós)
  • 2 evőkanál meggylekvár

a meggylekvárhoz:


  • 2 kg meggy
  • 600 g cukor
  • 2 csomag 3:1-ben dzsemfix


Elkészítése:

A meggylekvárhoz a meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagyobb fazékban a meggyet félig megfőzzük, hozzáadjuk a cukrot (felét le is turmixolhatjuk). A lekvárt addig főzzük, míg a meggy teljesen meg nem puhul, és egy kicsit be nem sűrűsödik. Belekeverjük a dzsemfixet. Magas lángon, folyamatosan kevergetve néhány percig zubogva főzzük. Steril üvegekbe töltjük, dunsztoljuk.

A szendvicshez az egyik kenyérszeletet megkenjük a krémsajttal, rákanalazzuk a meggylekvárt, beborítjuk a másik szelet kenyérrel, és már haraphatjuk is.


Forrás: TV Paprika 2011. június


2 megjegyzés:

  1. Én is jót röhögtem anno ezen az "autentikus magyar fogáson", amikor ment a sorozat. :) Aranyos volt, amilyen vehemenciával Nigella előadta!
    Krémes túróval szoktuk ugyanezt, de krémsajttal is finom lehet. A házi krémsajt lecsöpögtetett tejfölt takar?

    VálaszTörlés
  2. Nálam joghurt, tejföl keveréke lecsepegtetve! :-)

    VálaszTörlés