Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 29., szerda

Skót palacsinta...

Skót palacsinta...



... mert az édesszájú manócskák éppen délutáni nasira vágytak.



Hozzávalók:


  • 200 g liszt
  • 2. tk. sütőpor
  • 50 g kristálycukor (pl. házi vaníliás)
  • nagy csipet só
  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • 2 ek. vanília-kivonat (opcionális)



a sütéshez:



  • napraforgóolaj


Elkészítése:



A lisztet és a sütőport összeszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd elkeverjük. A közepébe mélyedést vájunk, ide ütjük a tojásokat. A tejet és a vaníliát folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük. Serpenyőben olajat hevítünk. A masszából evőkanálnyi halmokat merünk, egyszerre 2-őt, 3-at sütünk. A palacsinták egyik felét addig sütjük, míg kis buborékok nem jelennek meg a felszínén. Utána megfordítjuk, és ezt az oldalát is aranyszínűre sütjük. Csomagoljuk a palacsintákat tiszta konyharuhába, hogy tálalásig ne hűljenek ki! Lekvárral, meleg vajjal, almazselével, citromsodóval, csokoládé-, vagy vaníliakrémmel...isteni!


Megjegyzés: Az egészségükre odafigyelők, speciális étrendet követők tk. liszttel, nyírfacukorral (mézzel) is készíthetik kicsivel több tej hozzáadásával! Igaz, hogy az már nem lesz skót palacsinta, de úgy is finom lesz! :-)))



Forrás: Rachel Allen - A család kedvencei



4 megjegyzés: