Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 24., csütörtök

Villámgyors zabpelyhes gofri...

Villámgyors zabpelyhes gofri...

... eperrel, mentával és mézzel édesített créme fraich-sel.


Hozzávalók:


  • 25 dkg Graham liszt (vagy finomliszt) 
  • 4 ek. zabpehely, finomra hengerelt
  • 1 ek. méz
  • 1,5 tk. sütőpor 
  • 1 tk. só
  • 3,5 dl tej vagy író 
  • 3 dkg olvasztott vaj 
  • 2 egész tojás


a tálaláshoz:


  • friss eperszemek
  • friss mentalevélkék
  • créme fraich (lehet tejföl, tejszínhab, joghurt is)
  • ízlés szerint méz


Elkészítése: 


A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük. A tejet, a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat egy külön tálban elvegyítjük egymással, majd ezt a folyadékot hozzáadagoljuk a lisztkeverékhez, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A gofrisütőt előmelegítjük, ha szükséges, vékonyan megkenjük olajjal a teflont, és a szükséges tésztamennyiséget beleöntjük a formába, és aranysárgára sütjük.


Ihlet: Libri hírlevél: Villámgyors gofri


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése