Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 11., péntek

Spárgakatonák lágy tojással...

Spárgakatonák lágy tojással...


A legújabb szerzeményemet lapozgatva (Rachel Allen: A család kedvencei) eszméltem rá arra, hogy újra itt a spárga szezon, és én idén még nem is készítettem el az egyik kedvencemet: spárgakatonákat lágy tojással. Kiváló fogás - frissen sült baguette-tel például - egy szabadban felszolgált reggelihez, netán egy könnyű hétköznapi vacsorához. Egyszerű és nagyszerű! :-)


Hozzávalók:


  • 4 tojás
  • 12 db zöld spárga, fás végük eltávolítva
  • só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:


Két fazékban vizet forralunk, egyiket a tojásnak, a másikat a spárgának. A tojásokat 4 percig főzzük. Amíg a tojás fő, a spárgákat a másik fazék forró vízbe dobjuk egy csipet sóval, lefedjük, újraforraljuk, majd levesszük a fedőt, és fedő nélkül is főzzük 3-4 percet, amíg át nem fő. Leszűrjük a tojást és a spárgákat is. Leválasztjuk a tojás tetejét, sózzuk, borsozzuk, a spárgákat pedig a még folyós sárgájába mártogatjuk.


Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése