Korábban említettem már, hogy Méziboy anyukája nemrégiben ünnepelte születésnapját, neki, és az ugyancsak szülinapját ünneplő nagyon kedves kolléganőmnek készítettem ezeket a bonbonokat ajándékba. :-DD Igen, igen...a recept szinte megegyezik a karácsonyra készült szaloncukrokéval, egy csipet őrölt fahéjjal egészítettem ki csupán. Díszdobozba csomagoltam és cukorgyöngyökkel díszítettem ezúttal őket. Szerintem irtó finomak lettek, a formázást azért még gyakorlom egy kicsit. ;-) Remélem, azért az ünnepeltek örültek neki?! :-DD
Hozzávalók:
nagyjából 70 db-hoz
- 15 dkg aszalt szilva, felaprítva vagy ledarálva
- 40 dkg darált mandula
- 20 dkg házi vaníliás porcukor
- 10 dkg natúr marcipán (én Szamost, a kedvencemet használtam)
- kb. 60 ml rum
- ízlés szerint fahéj (fél citrom reszelt héja is kerülhet bele)
- kb. 40 dkg étcsokoládé a bevonáshoz + 1-2 ek. olaj
Elkészítése:
1. A porcukrot átszitáljuk, összekeverjük a mandulával, a fahéjjal (esetleg reszelt citrom héjjal), a finomra reszelt marcipánnal, az apróra vágott aszalt szilvával és a rummal.
2. A rum mennyiségét úgy állítsuk be, hogy az összegyúrás után a masszának el kell válnia az edény falától.
3. Tiszta kézzel tetszőleges méretű formákat készítünk (diónyinál kisebbet csippentettem a masszából), majd sütőpapírral kibélelt tálcára sorakoztatjuk őket.
4. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és 1-2 evőkanál olajat, két villa segítségével belemártjuk a bonbonokat, ezután visszahelyezzük őket a tálcára és cukorgyöngyöt szórunk a tetejére.
5. Ha mindegyikkel készen vagyunk hűtőbe tesszük őket. Én siettem, így kikerültek a fagyos hidegbe az ablakpárkányra. Itt kb. 30 perc alatt megdermedtek, hűtőben kicsivel több ideig tart.
6. Felhasználásig hűvös helyen tartjuk őket, majd dobozba csomagoljuk a bonbonokat.
Mézi, ezek csodaszépek lettek. Annyira gusztusosak, hogyha a képről le lehetne venni, már megkóstoltam volna. Nekem a formája ellen sincs semmi kifogásom. Az ünnepeltek biztosan nagyon fognak örülni neki. Csak halkan jegyzem meg, hogy az én szülinapom is közeleg :))
VálaszTörlésNagyon klasszak lettek, szívesen megkóstolnám:-))
VálaszTörlésNagyon csini bonbonok, biztos örültek neki!
VálaszTörlésGratulálok! Hihetetlen ízléses csomagolás és gyönyörűséges bonbonok! Fenomenálisan jól néznek ki, és az égvilágon semmi baj nincs a formájukkal. Karácsonykor kóstoltam ilyen ízesítésű házi szaloncukrot, azóta az elsők között szerepel a kedvenceim sorában:)
VálaszTörlésNagyon szépségesek lettek Mézi!:-)Gondolom nagy sikert arattak az ünnepeltek körében is!
VálaszTörlésNagyon szép bonbonok:-)
VálaszTörlésNekem jöhet egy-két darab:)
VálaszTörlésFantasztikus
VálaszTörlésCsak ámulok és bámulok! Gyönyörűek!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm! :-) Nem nehéz elkészíteni, érdemes kipróbálni! Tényleg isteni, nagy sikerük lett! Nea! Előre is isten éltessen! :-)))
VálaszTörlés