A télire eltett maradék, már annyira nem élvezhető alma és sütőtök felhasználására igazán jó ez a "kenyér". Igazából a recept sehonnan sem származik, a hozzávalókat a hűtőben található maradékokból improvizáltam. Rendkívül tartalmas, egészséges sütemény, jól passzol egy bögre tej vagy egy csésze kávé mellé.
Hozzávalók:
1 bögre = 250 ml
- 1 bögre Graham - liszt
- 1 bögre finomliszt
- 2 kk. sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 marék aranymazsola
- 2 marék durvára vágott dió
- 1 púpos tk. mézes fűszerkeverék
- 0,5 bögre sütőtökpüré
- 2 kisebb alma lereszelve
- 0,5 bögre méz
- 3 tojás felverve
- 7 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
1. A lisztet elkeverjük a sóval, a mézes fűszerrel és a sütőporral.
2. A tojásokat habosra keverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a citrom héját, a sütőtökpürét és a reszelt almát, majd apránként beledolgozzuk a lisztes keveréket.
3. Legvégül belekeverjük a mazsolát és a diót.
4. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, a tésztát szilikon kenyérformába simítjuk és kb. 60 percig sütjük.
5. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával takarjuk le közben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.
6. Várjuk meg míg kihűl, majd szeleteljük.
Megjegyzés: Frissen tartó dobozban tárolva sokáig élvezhető.
Nagyon-nagyon finom lehet, látszik rajta milyen jó szaftos a tésztája. Én egy pohár kakaót kérhetnék mellé?:))
VálaszTörlésHű nagyon ütős finom lehet
VálaszTörlésGizi! Persze, hogy kérhetsz! :-)
VálaszTörlésBianka! :-)
Nagyon tetszik!
VálaszTörlésAnnyira jól néz ki!Le is mentettem!
VálaszTörlésKriszta! Várom a visszajelzésed! :-D
VálaszTörlésCsibe! Azt elhiszem! hehe:-)