Egyéb érdekességek...rólam

2011. február 19., szombat

Mézes, almás, sütőtökös kenyér



A télire eltett maradék, már annyira nem élvezhető alma és sütőtök felhasználására igazán jó ez a "kenyér". Igazából a recept sehonnan sem származik, a hozzávalókat a hűtőben található maradékokból improvizáltam. Rendkívül tartalmas, egészséges sütemény, jól passzol egy bögre tej vagy egy csésze kávé mellé.


Hozzávalók:


1 bögre = 250 ml

  • 1 bögre Graham - liszt
  • 1 bögre finomliszt
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 marék aranymazsola
  • 2 marék durvára vágott dió
  • 1 púpos tk. mézes fűszerkeverék
  • 0,5 bögre sütőtökpüré
  • 2 kisebb alma lereszelve
  • 0,5 bögre méz
  • 3 tojás felverve
  • 7 dkg olvasztott vaj




Elkészítése: 


1. A lisztet elkeverjük a sóval, a mézes fűszerrel és a sütőporral.

2. A tojásokat habosra keverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a citrom héját, a sütőtökpürét és a reszelt almát, majd apránként beledolgozzuk a lisztes keveréket.

3. Legvégül belekeverjük a mazsolát és a diót.

4. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, a tésztát szilikon kenyérformába simítjuk és kb. 60 percig sütjük.

5. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával takarjuk le közben. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe.

6. Várjuk meg míg kihűl, majd szeleteljük.


Megjegyzés: Frissen tartó dobozban tárolva sokáig élvezhető.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon finom lehet, látszik rajta milyen jó szaftos a tésztája. Én egy pohár kakaót kérhetnék mellé?:))

    VálaszTörlés
  2. Gizi! Persze, hogy kérhetsz! :-)

    Bianka! :-)

    VálaszTörlés
  3. Annyira jól néz ki!Le is mentettem!

    VálaszTörlés
  4. Kriszta! Várom a visszajelzésed! :-D

    Csibe! Azt elhiszem! hehe:-)

    VálaszTörlés