Citromhabnál nézelődve a hétvégén kedvet kaptam a vagdalt készítéshez. Nem az ő receptjét követtem, hanem a hűtőnkben fellelhető alapanyagokból válogattam össze a mi ízlésünknek leginkább megfelelő hozzávalókat. Hidegen, melegen is kiváló, emellett rendívíül sokféleképpen variálható. Tálalhatjuk rizzsel, burgonyával is (kinek, mi tetszik), én most friss bagettet sütöttem hozzá.
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (nálam sertés)
- 3 közepes tojás
- 7 csapott ek. zabkorpa (vagy búzadara)
- 400 g mirelit mexikói zöldségkeverék
- 1 nagy vöröshagyma
- 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 nagy csipet őrölt fahéj
- ízlés szerint cayenne bors
- ízlés szerint pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- olaj
Elkészítése:
1. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és kb. 20 perc alatt a hagymával együtt készre pároljuk, majd félre tesszük, kihűtjük.
3. A darált húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, összedolgozzuk a zabkorpával és a tojásokkal, végül belekeverjük a zöldségeket.
4. A masszát két szilikon kenyérformába simítjuk, és 180°C-on, alufóliával letakarva nagyjából 50 percig sütjük. A sütés utolsó 15 percében levesszük a fóliát, hogy egy kissé megpiruljon.
5. Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, ezután szeletelve tálaljuk.
6. Frissen sült bagettet kínáltam hozzá!
Ez olyan szép! Színes és nagyon guszta!:)
VálaszTörlésJuj még rég egyszer készítettem egy hasonlót, férj teljesen odavolt érte
VálaszTörlésNagyon guszta, beleharapnék
Szeretem ezt a tavaszi színű fasírtot.:-)
VálaszTörlésNagyon guszta lett!
VálaszTörlésNálam is a hűtőben éppen fellelhető dolgok kerültek bele:-)
Lányok! Köszönöm! Aranyosak vagytok! :-D
VálaszTörlésCitromhab! Még1x köszi a receptet! :-DD