Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 1., kedd

Diógrillázsos keksz...



... megint kiürült az a bizonyos kekszes doboz, ezért erős késztetést éreztem arra, hogy menten feltöltsem. Nehogy még a végén keksz nélkül maradjunk. ;-) Mivel a diógrillázst nálunk mindenki szereti, és egészen véletlenül volt is tartalékban egy adag, ezért most ezt kevertem a kekszbe. :-) ... a végeredmény milyen lett? Olyan finom, hogy ihajjj! :-) 


Hozzávalók:


  • 200 g lágy vaj
  • 2 közepes méretű tojás
  • 7 dkg házi vaníliás porcukor
  • 300 g liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • egy nagy csipet só
  • 3 csapott tk. sütőpor
  • 2 tk. vanília-kivonat
  • 200 g diógrillázs, durvára vágva

Elkészítése:


A cukrot kikeverem a vajjal, egyenként beledolgozom a tojásokat, ezután a vanília következik. A száraz alapanyagokat külön tálban összekeverem, apránként a nedves hozzávalókba vegyítem. Mehet bele a grillázs is. A masszából diónyinál nagyobb gombócokat formálok, sütőpapíros tepsin kissé ellapítom őket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek meg. A kekszek alja halványbarna legyen. A tepsin hűtöm ki őket, végül légmentesen záródó dobozban várják a sorsukat...


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Olyan igazi abbahagyhatatlan keksz lenne számomra. Látom rajta:)

    VálaszTörlés
  2. Húúú, ez nagyon finom lehet!!!!

    VálaszTörlés