Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 8., kedd

Könnyű csokoládémousse...

Könnyű csokoládémousse...


...ritkán eszem csokit, de ha megkívánom, akkor sem csak úgy magában majszolgatom, inkább kekszben, süteményben, vagy krém formájában eszegetem.  A tejszínes, tojássárgájás csokimousse-okat tartom a legtökéletesebbnek, mivel azonban már majdnem este 8 van, gondoltam inkább valami könnyedebbet készítek a rám törő csokiéhség csillapítására. Natúr joghurttal is tökéletes lett! Tessék vigyázni, függőséget okoz! ;-)    



"Hogy valaki lehess, ne próbálj meg valakinek látszani!"

(Graffiti)


Keszthely 1.


Hozzávalók:


  • 85 g étcsokoládé (min. 70%)
  • 1 ek. kakaópor (100%-os, cukrozatlan)
  • 1/2 tk. vanília-kivonat
  • 2 tojásfehérje
  • 1 ek. házi vaníliás porcukor
  • 50 g magas zsírtartalmú görög joghurt


    Keszthely 2.

    Elkészítése:


    Vágjuk a csokoládét nagyon finomra, és tegyük egy akkora tűzálló tálba, ami pont jól illeszkedik egy lábosra. A lábosban melegítsünk vizet. Keverjük össze a kakaót, a vanília-kivonatot 2 ek. vízzel, és öntsük a tálba. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Keverjünk bele 2 ek. forró vizet. Verjük fel a tojásfehérjét, majd szórjuk bele a cukrot, és verjük kemény habbá. Keverjük a joghurtot a kihűlt csokoládémasszába. Nagy fémkanállal forgassuk bele a tojásfehérje egyharmadát, majd óvatosan keverjük bele a maradékot is. Kanalazzuk négy kis csészébe, és tegyük néhány órára hűtőbe. 


    Megjegyzés: Díszítsük kakaóporral, friss gyümölcsökkel.


    Forrás: Good Food 2012. áprilisi száma

    2 megjegyzés:

    1. Mmmm, most épp ilyen könnyű kis moussera vágyok! Nagyon kívánom:)

      VálaszTörlés
    2. Eminek igaza van, én is vágyom egy kis moussera!!!

      VálaszTörlés