... az egyik legfinomabb dolog a világon! :-D
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 250 g barna cukor
- 350 g rebarbara, 2 cm-es darabokra vágva
- 200 g finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 200 ml író vagy aludttej
- 75 ml napraforgóolaj
- 1 nagy tk. reszelt gyömbér
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A vajat 25 cm átmérőjű sütőálló serpenyőben megolvasztjuk. A cukor felét belekeverjük, és alacsony lángon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a rebarbarát - nem szükséges megkeverni-, majd levesszük a tűzről és félretesszük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót tálba szitáljuk. A tojásokat felverjük egy mérőedényben, és hozzáadjuk a maradék cukrot, az írót, az olajat és a gyömbért. Összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük, és folyékony masszává keverjük. A keveréket a serpenyőben lévő rebarbarára öntjük. A serpenyőt sütőbe tesszük és kb. 30 percig (amíg a süti teteje meg nem szilárdul) sütjük. 5 percet hagyjuk hűlni, mielőtt tányért teszünk a serpenyőre, hogy egy gyors mozdulattal kifordítsuk rá a süteményt. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk egy kanál felvert tejszínhabbal.
Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei
Elhiszem, hogy finom:) Ilyen fordított süteményt láttam már barackos meg ananászos változatban , de még nem próbálkoztam vele...majd ezután!
VálaszTörlés