Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 13., vasárnap

Rebarbarás - gyömbéres fordított sütemény...

Rebarbarás - gyömbéres fordított sütemény...


... az egyik legfinomabb dolog a világon! :-D 


Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 250 g barna cukor
  • 350 g rebarbara, 2 cm-es darabokra vágva
  • 200 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 200 ml író vagy aludttej
  • 75 ml napraforgóolaj
  • 1 nagy tk. reszelt gyömbér 





Elkészítése:


A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A vajat 25 cm átmérőjű sütőálló serpenyőben megolvasztjuk. A cukor felét belekeverjük, és alacsony lángon 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a rebarbarát - nem szükséges megkeverni-, majd levesszük a tűzről és félretesszük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót tálba szitáljuk. A tojásokat felverjük egy mérőedényben, és hozzáadjuk a maradék cukrot, az írót, az olajat és a gyömbért. Összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük, és folyékony masszává keverjük. A keveréket a serpenyőben lévő rebarbarára öntjük. A serpenyőt sütőbe tesszük és kb. 30 percig (amíg a süti teteje meg nem szilárdul) sütjük. 5 percet hagyjuk hűlni, mielőtt tányért teszünk a serpenyőre, hogy egy gyors mozdulattal kifordítsuk rá a süteményt. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk egy kanál felvert tejszínhabbal.


Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei


1 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy finom:) Ilyen fordított süteményt láttam már barackos meg ananászos változatban , de még nem próbálkoztam vele...majd ezután!

    VálaszTörlés