Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 5., szombat

Granola diógrillázzsal...


... fahéjas, kardamomos szilvalekvárral és joghurttal. 


"Azok a legszebb és legédesebb napok, amelyek egyszerű kis örömöket hoznak, amik úgy követik egymást lágyan, mint ahogy gyöngyszemek peregnek le a zsinórról." 

( L.M. Montgomery )

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely
  • 1,5 csésze diógrillázs
  • aszalt gyümölcsök ízlés szerint (opcionális)
  • olajos magvak (opcionális)

a rétegzéshez:

  • natúr joghurt
  • kardamomos, fahéjas szilvalekvár

Elkészítése: 


A zabpelyhet sütőben, 180°C-on nagyjából 15 perc alatt megpirítom, hagyom kihűlni. Összekeverem a diógrillázzsal. Néhány desszertes poharat előkészítek, ebbe rétegzem sorrendben a következőket: granola, natúr joghurt, szilvalekvár...és már lehet is fogyasztani reggelire, tízóraira vagy esetleg uzsonnára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése