Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 19., szombat

Fahéjas boszorkánypogácsa...

Fahéjas boszorkánypogácsa...


...fahéjas-kardamomos szilvalekvárral. Gyorsan elkészíthető, sokáig elálló aprósütemények, amelyek ízlés szerint tölthetők bármilyen gyümölcslekvárral. Ha több időm van, a még sületlen golyóbisokat tojásfehérjébe és durvára vágott dióba mártom, de így "natúran" is finomak! Gyerekekkel is elkészíthetjük, rajongani fognak érte! :-D



Hozzávalók:


  • 400 g finomliszt
  • 200 g barna nádporcukor
  • 200 g lágy vaj
  • egy nagy csipet só
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 egész tojás

Elkészítése:


A cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverem. Belemorzsolom a vajat, és a tojásokkal együtt sima tésztává gyúrom. A sütőt 190°C-ra előmelegítem. A masszából diónyi golyóbisokat formálok, egy kissé ellapítom őket, majd a közepükbe az ujjammal mélyedést fúrok. 10-12 perc alatt megsülnek. Rácson hagyom őket kihűlni, végül szilvalekvárt töltök a közepükbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése