Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 2., csütörtök

Áfonyás-banános gyümölcskenyér



Hozzávalók:
  • 2 banán villával szétnyomkodva
  • 50 g vaj
  • 2 tojás
  • 10 púpos ek liszt
  • 0,5 doboz natúr joghurt (Danone-t használtam)
  • 6 ek méz
  • ízlés szerint mazsola, aszalt áfonya
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 100 g fehércsoki
  • 1-2 ek olaj

Elkészítése: 

  1. A vajat habosra keverjük a tojásokkal (egyenként), majd hozzáadjuk a mézet, a joghurtot, legvégül pedig a sütőporral és a sóval elkevert lisztet.
  2. Beleforgatjuk a mazsolát és az aszalt áfonyát.
  3. A masszát 2 kivajazott őzgerinc formába kanalazzuk.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük!
  5. A formában hagyjuk a sütiket kihűlni.
  6. Közben a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd egy kanál segítségével a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk. Ha megszilárdult rajta a máz, felszeleteljük.

2 megjegyzés: