Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 26., vasárnap

Almás citromkrém kehelyben




Hozzávalók:

  • 500 g krémes túró
  • 500 g mascarpone
  • 20 ek almás citromkrém
  • 2 zselatin fix
  • babapiskóta
  • szeletelt mandula
  • mandulából készült grillázs 
  • tej
  • 1 ek vanília kivonat v aroma
Elkészítése:
  1. A túrót a mascarponéval és az almás citromkrémmel simára keverjük. Belekeverjük a zselatint, majd pár percre félre tesszük.
  2. A babapiskótát (akár süthetünk is rendes piskótát, házi babapiskótát) beáztatjuk a vaníliás tejbe, majd széttördeljük, és tetszőleges poharakba, desszertes tálkákba rétegezzük.
  3. A rétegezés sorrendje: 1 réteg beáztatott babapiskóta, 1 réteg krém, 1 réteg grillázs vagy szeletelt mandula (nálam most csak szeletelt mandula volt, de grillázzsal tutibb), babapiskóta, krém, grillázs.
  4. Hűtőbe tesszük 1-2 órára (addig próbáljuk magunkat türtőztetni :-) ), majd pedig szépen bekanalazzuk.

Elég kiadós édességről van szó, ezért én egy nem túl nehéz vacsora (ebéd) könnyű befejezéseként ajánlanám! Nálunk nagyon bejött!!!

    3 megjegyzés: