Napok óta jár már a buksimban a carbonara spagetti gondolata, ma végre sikerült eljutni odáig, hogy a gyakorlatban is megvalósítsam. Mennyei ebéd lett belőle egy jó pohár rosé társaságában! :-D
Hozzávalók:
4 személyre
- 45 dkg spagetti (nálam teljes kiőrlésű tönkölybúzából)
- 1 ek. olívaolaj
- 25 dgk pancetta vagy húsos szalonna, felaprítva
- 4 tojás
- 5 ek. tejszín
- só és frissen őrölt fekete bors
- 4 ek. frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
Nagy fazék sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és 8-10 perc alatt éppen csak puhára főzzük (al dente). Közben az olívaolajat a serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a szalonnát, és közepes tűzön, gyakori keverés mellett 8-10 percig sütjük. Nagy tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, és visszatesszük a lábosba. A tésztára öntjük a szalonnát, majd a tojásos keveréket és rászórjuk a parmezán felét. Jól elkeverjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk. A maradék sajttal meghintjük, és azonnal tálaljuk.
Forrás: Szakácskönyvtár: Olasz konyha
nagyon finom, szeretem
VálaszTörlésNagyon szeretem, mégis ritkán csinálok...nem is értem :))
VálaszTörlésKöszi, hogy emlékeztetsz!