Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 16., kedd

Spaghetti alla carbonara



Napok óta jár már a buksimban a carbonara spagetti gondolata, ma végre sikerült eljutni odáig, hogy a gyakorlatban is megvalósítsam. Mennyei ebéd lett belőle egy jó pohár rosé társaságában! :-D


Hozzávalók:


4 személyre

  • 45 dkg spagetti (nálam teljes kiőrlésű tönkölybúzából)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 25 dgk pancetta vagy húsos szalonna, felaprítva
  • 4 tojás 
  • 5 ek. tejszín
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 4 ek. frissen reszelt parmezán

Elkészítése:


Nagy fazék sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és 8-10 perc alatt éppen csak puhára főzzük (al dente). Közben az olívaolajat a serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a szalonnát, és közepes tűzön, gyakori keverés mellett 8-10 percig sütjük. Nagy tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, és visszatesszük a lábosba. A tésztára öntjük a szalonnát, majd a tojásos keveréket és rászórjuk a parmezán felét. Jól elkeverjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk. A maradék sajttal meghintjük, és azonnal tálaljuk.


Forrás: Szakácskönyvtár: Olasz konyha

2 megjegyzés: