Ha néha napján ránk tör a nassolhatnék, vagy buliba, vagy ajándékba...
Hozzávalók:
a mézes-rozmaringoshoz:
- 4 marék dió
- 2-3 ek. méz
- 1 kisebb ág friss rozmaring, felaprítva
- 1 csapott kk. só
a mézes-fahéjashoz:
- 4 marék dió
- 2-3 ek. méz
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 csapott kk. só
Elkészítése:
A diót a mézzel egy teflon serpenyőben elkezdem karamellizálni. Hozzáadom a sót és a fűszereket, addig kevergetem, amíg a méz karamell színt nem kap, és a dió meg nem pirul. A magokat ütőpapíros tálcára borítom, kihűtöm. Ha összeragadnának, a szemeket a kezemmel széttöröm.
Megjegyzés: Mandulával is finom!
Ah, de jóóóóóóó!
VálaszTörlésVan egy láda diónk... Meg kéne törögetni apránként :-))
Hajrá! :-))
VálaszTörlésJöttem csipegetni :)
VálaszTörlés