Egyéb érdekességek...rólam

2012. január 9., hétfő

Pirított, sós mézes-fahéjas és mézes-rozmaringos dió



Ha néha napján ránk tör a nassolhatnék, vagy buliba, vagy ajándékba...



Hozzávalók:



a mézes-rozmaringoshoz:


  • 4 marék dió
  • 2-3 ek. méz
  • 1 kisebb ág friss rozmaring, felaprítva
  • 1 csapott kk. só


a mézes-fahéjashoz:


  • 4 marék dió
  • 2-3 ek. méz
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 csapott kk. só





Elkészítése:


A diót a mézzel egy teflon serpenyőben elkezdem karamellizálni. Hozzáadom a sót és a fűszereket, addig kevergetem, amíg a méz karamell színt nem kap, és a dió meg nem pirul. A magokat ütőpapíros tálcára borítom, kihűtöm. Ha összeragadnának, a szemeket a kezemmel széttöröm.





Megjegyzés: Mandulával is finom!

3 megjegyzés: