...Max után szabadon kacsazsírral felturbózva. :-D A konfitált kacsa sütéséből maradt egy kevés kacsazsírunk, gondoltam mit árthat a pogácsának...?! Hűűűű, jól gondoltam ám: isteni volt a húsos bableves mellé! :-D Persze, akinek éppen nem akad a hűtőjében kacsazsír, maradhat a Max-féle változatnál is, úgy is zseniális! Tapasztalatból mondom... :-DD
Hozzávalók:
- 4 dkg friss élesztő
- 60 dkg liszt
- 12,5 dkg kacsazsír
- 12,5 dkg jó minőségű margarin / vaj
- 1 egész tojás és egy sárgája
- 1 ek. só
- 2 dl 20%-os tejföl
a szóráshoz és a kenéshez:
- 1 felvert tojás
- kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A zsírt és a margarint/vajat elmorzsoljuk a liszttel, ebbe morzsoljuk az élesztőt. Lyukat csinálunk a közepébe, ide tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, legalább egy órát langyos helyen kelesztjük. Átgyúrjuk, kétfelé vesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és hajtogatjuk. Egyharmadát behajtjuk jobbról, majd a a másik harmadát balról. Ezután pedig hosszában ismét hármas hajtással készítünk egy párnát. Ezt a bonyolult munkafolyamatot megismételjük (tehát kétszer kinyújtjuk, és hármas hajtással rétegezzük). Ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk, kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Sütés előtt hagyjuk egy keveset pihenni. 180°C-on sütjük nagyjából 18-20 percig.
Forrás: Max konyhája
Ez annyira finom pogi... Szuper ötlet a kacsazsír!
VálaszTörlésÉs milyen jó lett a fotód! Rettentően tetszik!
Tetszik ez a fajta átgondolás, ügyes vagy! Tetszik.
VálaszTörlésSzuper lett!:-))
VálaszTörlésDe jó, és biztosan nagyon finom is :)
VálaszTörlésEz a pogácsa egyszerűen szuper!!!Milyen finom lehet!
VálaszTörlés