Engem is elért a zserbógolyó őrület, ezúttal szülinapra készítettem el. Díszdobozba és bonbonpapírba csomagolva kedves ajándék lehet! :-D
Hozzávalók:
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál narancslikőr (nálam narancsvirágvíz)
- 1 evőkanál víz
- 15 dkg darált dió
- 2 evőkanál nyírfaporcukor (egy csipet fahéjjal megbolondítottam)
- 1 evőkanál baracklekvár
a bevonathoz:
- 15 dkg étcsokoládé min. 70%-os
- 1,5 ek. olaj (ezt elhagytam)
Elkészítése:
A barackot felaprítjuk, majd meglocsoljuk a likőrrel (narancsvirágvízzel) és a vízzel, és fél órát állni hagyjuk, majd darálóval vagy aprítóval krémesre zúzzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk, majd hűtőbe rakjuk kicsit dermedni. Ezután kis golyókat formázunk a masszából és visszarakjuk a hűtőbe 1 órára, dermedni. Dermedés után gőz fölött felolvasztott csokoládéba egyenként belemártogatjuk, majd lecsöpögtetjük. Visszarakjuk a hűtőbe,újból megdermedni. Bonbonpapírba csomagoljuk.
Forrás: Ottis főz: Zserbógolyók
Lécci áruld el, hol veszel narancsvirágvizet! :-)
VálaszTörlésKerestem már egy csomó helyen, de úgy néztek rám, mint aki nem erről a bolygóról jött. :-)
Annyi sok receptnél olvastam már...
Köszönöm!
A Culinarisban veszem Pesten. :-)
VálaszTörléshttp://culinaris.hu/
Hány darab lesz kb a leirt mennyiségből? :-)
VálaszTörléskb. 15-20.
VálaszTörlés