Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 13., szombat

Fahéjas karamellkrém...




... a crépeshez. Igazából nem csak palacsintához, hanem bármely édességhez (pohárkrémekbe, bonbonokba) el tudom képzelni. Csínján kell adagolni, mert elég ütős! :-D


Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 250 g méz
  • 250 g nádcukor
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tk. fahéj
  • 8 g vaj

Elkészítése:

A mézet, a cukrot és a vajat sötétbarnára karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt. Egy csipet sóval és fahéjjal ízesítjük. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, üvegekbe töltjük. Néhány napig hűtőben eláll. 


6 megjegyzés:

  1. Nos ez a kis kalóriabomba nagggyon jól néz ki!:-)
    A fotó is első osztályú, szép kompozíció. Azt a kis kenyérke darabkát megkennéd nekem az üveg tartalmával?:-)))

    VálaszTörlés
  2. Latsia! Már meg is kentem, nyisd az ablakot, légyszi...küldöm! :-D

    VálaszTörlés
  3. Egy-két ilyen édes ütést szívesen bevállalnék! :)
    Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  4. Mézi!A tejszín milyen tejszín legyen?

    VálaszTörlés
  5. Nelli! Tulajdonképpen mindegy, az a lényeg, hogy magas legyen a zsírtartalma. Én most habtejszínnel készítettem.

    VálaszTörlés