Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 11., csütörtök

Mézes madártej



Tudom, hogy ez nem az "igazi" madártej recept, de azért bátorkodom megmutatni nektek, hogy mi hogyan szeretjük. Természetesen mézzel készítjük, és a krémet egy kicsit besűrítjük, nem hagyjuk annyira hígra. Nagyon finom!


Hozzávalók:

dupla adaghoz:

  • 12 tojás
  • 20 dkg méz
  • 1,5 liter tej
  • 2 nagy csipet só
  • 2-3 ek. keményítő (pl. kukorica)
  • 1 vaníliarúd

Elkészítése:


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk a vaníliarúd magjaival, majd egy kanál segítségével beleszaggatjuk, és megfőzzük a fehérjehabot. Egy szűrő segítségével kiszedjük, leszűrjük, félretesszük. A tejet átszűrjük, a tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítőt is. A tejet visszatesszük a tűzre, újra felforraljuk, ezután állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos keveréket, egy kicsit besűrítjük. A krémet tálkákba tesszük, ráhalmozzuk a fehérje galuskákat, és reszelt étcsokoládéval díszítjük (nálunk annyira meleg volt, hogy a fényképezés közben a reszelt csokiból olvadt csoki lett :-DD).


5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a fénykép:) Szerintem nagyon finom lehet mézzel a madártej. Anyukám főzött madártejet gyakran én nagyon ritkán, pedig fincsi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Szeretjük mi is nagyon! Szép lett az új "köntösöd" !

    VálaszTörlés
  3. Nem hazudok 100 éve nem ettem madártejet. Nekem mindig a szósz ízlett :)

    VálaszTörlés
  4. madártej is oké, de azok a harapnivaló körték. na abból kérnék most, tögtön, azonnal egyet.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű! A fotó és a madártaj is. Nagyon kellemes emlékek fűznek a madártejhaz. Mikor pocaklakóm uszkve 12 éve megszületett, ez volt az első étel, amit szívesen megettem:)))

    VálaszTörlés