Egyéb érdekességek...rólam

2011. augusztus 17., szerda

Római köményes céklasaláta



Ha vacsorázom, soha nem eszek semmi tartalmas, gyomrot megterhelő fogást, hanem előszeretettel készítek turmixot, vagy valamilyen salátát. A nyári estéken pedig különösen jól esnek a friss hozzávalókból készült, hűsítő fogások. Ez a saláta grillezések alkalmával, vendégek fogadásakor is bevethető, akár előételként, akár a főfogás mellett köretként. Egyszerű, de mégis különleges! :-)


Hozzávalók:


  • 6 cékla
  • 80 ml olívaolaj
  • 1 ek. vörösborecet
  • fél tk. őrölt római kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyem
  • frissen őrölt fekete bors




Elkészítése:


A cékla szárát vágjuk le, de a gyökeret hagyjuk a gumón, jól mossuk meg, majd sós vízben egy órán át főzzük, amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni.
Egy salátástálban keverjük össze az olívaolajat és az ecetet, adjuk hozzá a római köményt és egy jó adag frissen őrölt fekete borsot.


A céklát hámozzuk meg, vágjuk le a gyökereit, majd szeljük vékony gerezdekre, és adjuk az öntethez. A vékony gerezdekre vágott hagymát adjuk a céklához. A salátát melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.


Forrás: Egy falat...Marokkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése