Hozzávalók:
- 6 cékla
- 80 ml olívaolaj
- 1 ek. vörösborecet
- fél tk. őrölt római kömény
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. apróra vágott petrezselyem
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A cékla szárát vágjuk le, de a gyökeret hagyjuk a gumón, jól mossuk meg, majd sós vízben egy órán át főzzük, amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni.
Egy salátástálban keverjük össze az olívaolajat és az ecetet, adjuk hozzá a római köményt és egy jó adag frissen őrölt fekete borsot.
A céklát hámozzuk meg, vágjuk le a gyökereit, majd szeljük vékony gerezdekre, és adjuk az öntethez. A vékony gerezdekre vágott hagymát adjuk a céklához. A salátát melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Forrás: Egy falat...Marokkó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése