... a karácsonyi készülődés minden pillanatát élvezem: adventi koszorút kötni, lakást és fenyőfát díszíteni, süteményt sütni, közben karácsonyi muzsikát hallgatni...
... a gesztenyés hókifli gyerekkorom óta
az ünnepi menünk kötelező eleme.
Hozzávalók:
a tésztához:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg vaj
- 125 g tejföl
- egy csipet só
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. házi vaníliás porcukor
a töltelékhez:
- 70 dkg cukrozott gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
- egy citrom reszelt héja
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 ek. tejföl vagy tejszín
a forgatáshoz:
- házi vaníliás porcukor
Elkészítése:
A gesztenyemasszát törd át, dolgozd bele a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a fahéjat, majd tedd félre. A száraz alapanyagokat vegyítsd össze, dolgozd hozzá a tejfölt és a vajat. Ha nem elég puha a tészta, lazítsd még egy kevés tejföllel. Több részletben nyújtsd ki úgy 2-3 mm vékonyra. 7-8 cm-es pogácsaszaggatóval szaggass belőle köröket. Egyik felére halmozz egy keveset a gesztenyés töltelékből. Formázz belőle csinos kifliket. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd őket, amíg barnulni nem kezd a tetejük (kb. 20 perc ). Még melegen forgasd meg őket házi vaníliás porcukorban. Miután kihűltek, tedd őket fém süteményes dobozba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése