Egyéb érdekességek...rólam

2012. december 2., vasárnap

Tejszínben sült gombás karaj...

Tejszínben sült gombás karaj...


 ... húsimádóknak kötelező!

... párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalva, 
nagyon ott van! :-D



Hozzávalók:



4 fő részére



  • 6-8 szelet sertéskaraj
  • 2 dl tejszín
  • 20-30 dkg csiperkegomba, felszeletelve
  • 10 dkg jól reszelhető sajt
  • friss zsálya, rozmaring, kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 kanál olaj



Elkészítése:



Olajozz ki egy közepes méretű tepsit vagy sütőtálat. Egymásra csúsztatva fektesd bele a hússzeleteket. A gombát szórd a a húsra, illetve a hús köré. Fűszerezd ízlésed szerint, majd öntsd rá a tejszínt. Süsd a húst alufóliával letakarva nagyjából 3/4 órát, ha már puha, vedd le a fóliát, szórd rá a sajtot, és kb. 10 perc alatt süsd pirosra.



Forrás: Ági főz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése