Egyéb érdekességek...rólam

2012. december 2., vasárnap

Karamelles puszedli...






 ... újabb ötlet Karácsonyra!

... a gyerkőcök (is) imádni fogják!





Hozzávalók:


  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 dl nem túl erős kávé
  • 7 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 púpozott tk. szalakáli
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • kb. 30 dkg liszt



a mázhoz:


  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor



a díszítéshez:


  • színes cukorgyöngyök



Elkészítése:



A cukorból sötét karamellt készítünk, felöntjük a kávéval, majd addig melegítjük, míg a karamell fel nem olvad. Kihűtjük.Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szalakálit, a fahéjat és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.A tésztából formázzunk diónyi gömböket, tegyük őket sütőpapíros tepsire. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük a puszedliket 10-12 percig. A tojásfehérjét verjük fel laza habnak, evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden adag porcukor között 1 percig verjük a habot, hogy fényes, vágható masszát kapjunk. Vonjuk be a mázzal a puszedliket, díszíthetsük színes cukorgyönggyel. Szobahőmérsékleten 1 napig hagyjuk száradni.

Forrás: Nők Lapja Konyha 2012. október

2 megjegyzés: