Padlizsánkrém... |
... padlizsánkrémet sokszor és sokféleképpen készítettem már.
Nagyon szeretem, mert nem sokat kell vele foglalkozni.
Amíg sül a padlizsán és a kenyér, addig lehet a munkanap fáradalmait pihenni
/vagy egyéb háztartási teendőket végezni/. Ha megsült a padlizsán
a hozzávalókat csak össze kell pürésíteni, és már lehet is enni.
Ezúttal Tücsökbogár padlizsán receptjére csaptam le
...isteni lett, úgyhogy a repertoáromba fel is vettem!
... lássuk, mi kell hozzá?!
1 kg padlizsán
1/2 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint Himalája só
1 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
1/2 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint Himalája só
1 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
A padlizsánt 220 °C-os sütőben 30 perc alatt megsütöm. Tálba rakva,
fedővel lefedve kihűtöm. Lehúzom a héját, majd a többi hozzávalóval
együtt botmixerrel vagy késes robotgépben pürésítem Ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése