Ropogós bőrős, csontos császár édesköménnyel, korianderrel... |
... erről az ételről csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni, annyira finom.
Lehetetlen elrontani, mivel elég zsíros nem kell attól félni, hogy kiszárad.
... isteni vasárnapi ebéd.
... a hentes bácsira kedvesen mosolyogtam és pillogtam, ezért
volt olyan aranyos, hogy egy szép húsos, két 2 kg-os bőrös,
csontos császárt** kiválasztott nekem a kínálatból.
Miután hazaértem a húst megmostam, megtöröltem,
a bőrös, zsíros részét beirdaltam. 3 ek. édesköménymagot,
3 ek. egész koriander magot* a mozsaramban alaposan összetörtem.
A húst sóztam, borsoztam, majd a fűszerkeveréket a nyílásokba
nyomkodtam. A maradék fűszermagot tepsibe szórtam,
és megforgattam benne a húst.
220°C-ra előmelegített sütőbe toltam 30 percre, majd
180°C-ra mérsékeltem a hőmérsékletet, és így sütöttem tovább
1,5 órán keresztül. Akkor sült meg, ha nyársat beleszúrva
lé csorog ki a belsejéből, a bőre pedig ropogósra sül.
Ha a bőr színe közben nem változik aranybarnára
növelem a hőmérsékletet, és percenként ellenőrzöm,
míg el nem éri a kívánt színt. Ha kész, melegen
hagyom piheni 20 percig, majd szeletelem.
... almaszósszal, párolt káposztával,
salátával és burgonyapürével tálalom.
... a maradékot hidegen esszük házi gyümölcscsatnival.
** helyette hasaalja is jó
* ha valakinek nincsen édesköménymagja , nyugodtan fűszerezze a húst csak korianderrel
Ihlet: River Cottage minden napra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése