Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 23., szombat

Gyömbéres alma, mangó chutey...


Alma, mangó chutey...




... húsokhoz, hideg sültekhez, szendvicsbe, sonkához, halakhoz, sajtokhoz.




1 fej vöröshagymát finomra vágok. Két gerezd zúzott fokhagymával kókuszolajon üvegesre párolom. Hozzáadok 3 közepes méretű felkockázott almát, 4 érett, felkockázott mangót, 1 felkockázott piros színű kaliforniai paprikát, 1 ek. mézet, 1/4 csésze mazsolát (1 csésze 2 dl), 1/4 csésze fehérborecetet, 3 tk. friss gyömbért, egy kevés őrölt fehér borsot és 1 tk. Himalája sót. Közepes lángon, kevergetve kb. 40-45 percig főzöm, vagy addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak, és a chutney be nem sűrűsödik. Steril üvegekbe töltöm, dunsztolom.



... most éppen paleo kenyérrel, salátával és tóalmási sonkával...vacsorára.




Még több chutney:


Chilis alma, mangó chutney... 

Alma, ribizli chutney...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése