Sült tök chilivel, fokhagymával és rozmaringgal... |
Mai menü:
Reggeli: könnyed banános palacsinta alma-mangó pürével.
Ebéd: kacsacomb sült tökkel, amit chilivel, fokhagymával és rozmaringgal fűszereztem.
Vacsora: Mexikói chorizó pirított kelbimbóval.
... íme az ebéd.
... a kacsacombot már korábban leírtam,
ezért most ettől eltekintek.
Hozzávalók:
a sült tökhöz:
- 1 kg sütőtök, kimagozva
- 2 fej fokhagyma, héjával együtt, szétzúzva
- néhány ágacska rozmaring
- őrölt, szárított chili vagy egy friss, kimagozva, finomra vágva
- 6 ek. olvasztott kacsazsír vagy más zsiradék
- 40 g durvára vágott dió
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A tököt felkockázom, tepsibe szórom. Rászórom a diót és a fokhagymát. Meglocsolom kacsazsírral és citromlével. Sóval, borssal, rozmaringgal és chilivel ízesítem. 190°C-os sütőben nagyjából egy óra alatt vajpuhára sütöm. A kacsacomb mellé tálalom.
A sütőtök nagyon finom így megsütve. Kiváló köret kacsához, kolbászhoz, sertéskarajhoz, sült csirkéhez vagy erős ízű halakhoz.
Ihlet: Hurgh Fearnley-Whittingstall - River Cottage minden napra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése