Egyéb érdekességek...rólam

2013. november 3., vasárnap

Sült tök chilivel, fokhagymával és rozmaringgal...

Sült tök chilivel, fokhagymával és rozmaringgal...




Mai menü:


Reggeli: könnyed banános palacsinta alma-mangó pürével.


Ebéd: kacsacomb sült tökkel, amit chilivel, fokhagymával és rozmaringgal fűszereztem.


Vacsora: Mexikói chorizó pirított kelbimbóval.



... íme az ebéd.


... a kacsacombot már korábban leírtam, 
ezért most ettől eltekintek.




Hozzávalók:



a sült tökhöz:



  • 1 kg sütőtök, kimagozva
  • 2 fej fokhagyma, héjával együtt, szétzúzva
  • néhány ágacska rozmaring
  • őrölt, szárított chili vagy egy friss, kimagozva, finomra vágva
  • 6 ek. olvasztott kacsazsír vagy más zsiradék
  • 40 g durvára vágott dió
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • Himalája só, frissen őrölt fekete bors



Elkészítése:



A tököt felkockázom, tepsibe szórom. Rászórom a diót és a fokhagymát. Meglocsolom kacsazsírral és citromlével. Sóval, borssal, rozmaringgal és chilivel ízesítem. 190°C-os sütőben nagyjából egy óra alatt vajpuhára sütöm. A kacsacomb mellé tálalom.


A sütőtök nagyon finom így megsütve. Kiváló köret kacsához, kolbászhoz, sertéskarajhoz, sült csirkéhez vagy erős ízű halakhoz.



Ihlet: Hurgh Fearnley-Whittingstall - River Cottage minden napra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése