Egyéb érdekességek...rólam

2011. szeptember 20., kedd

Sajtos perec



A munkahelyemen nyárbúcsúztató, csapatépítő tréninget tartottunk a Balcsi partján, erre az alkalomra sütöttem meg Citromhab sajtos pereceit (szokásomhoz híven egy kis változtatással). Frissen a legfinomabb, de másnap is élvezhető, kellemes rágcsálnivaló. Nem árt dupla adaggal sütni, mert tényleg nagyon gyorsan fogy: főleg finom borocska, söröcske mellé. Nagy kedvencem! :-)

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 tojás
  • 190g tejföl
  • 250 g vaj
  • 1 1/2 evőkanál só
  • 1 csomag szalakáli
  • 50 g reszelt sajt (nálam füstölt)
  • 1 kk. frissen őrölt bors
  • 2-3 ek. fehérbor

A tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Pereceket szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (kb. 8 perc).


Forrás: Citromhab: Sajtos perec

3 megjegyzés:

  1. Egy jó kis filmet be is tennék mellé

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is nagy kedvenc, mégis milyen régen sütöttem már. Köszi az ötletet. Csodaszép a kép, nagyon élethű.:)

    VálaszTörlés