Villámgyors zabpelyhes gofri... |
... eperrel, mentával és mézzel édesített créme fraich-sel.
Hozzávalók:
- 25 dkg Graham liszt (vagy finomliszt)
- 4 ek. zabpehely, finomra hengerelt
- 1 ek. méz
- 1,5 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- 3,5 dl tej vagy író
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2 egész tojás
a tálaláshoz:
- friss eperszemek
- friss mentalevélkék
- créme fraich (lehet tejföl, tejszínhab, joghurt is)
- ízlés szerint méz
Elkészítése:
A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy nagyobb tálban összekeverjük. A tejet, a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat egy külön tálban elvegyítjük egymással, majd ezt a folyadékot hozzáadagoljuk a lisztkeverékhez, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A gofrisütőt előmelegítjük, ha szükséges, vékonyan megkenjük olajjal a teflont, és a szükséges tésztamennyiséget beleöntjük a formába, és aranysárgára sütjük.
Ihlet: Libri hírlevél: Villámgyors gofri
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése