Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 13., vasárnap

Csilis - mazsolás hagymalekvár...

Csilis - mazsolás hagymalekvár...



... húsokhoz, sajtokhoz (pl. pecorino, camembert)! Ritkán mondok ilyet, de ez a hagymalekvár úgy zseniális, ahogy van! :-D


Hozzávalók:

  • 1 kg édes hagyma
  • 1 kk. szárított csilipehely (vagy ízlés szerint több)
  • 3 ek. mazsola
  • 1/l frissen facsart narancslé
  • 15 dk barna cukor (méz is lehet)
  • 6 ágacska kakukkfű (vagy borsikafű vagy izsóp)
  • 1 kk. só
  • 1 kk. koriandermag, mozsárban összetörve

Elkészítése:


A hagymát megtisztítjuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymakockákat a csilipehellyel, a mazsolával és a narancslével felforraljuk, és takarékon 1 óra hosszat pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a felaprított kakukkfüvet a sót és a koriandermagot, további 20 perc alatt sűrűre főzzük. Amint elkészült steril üvegekbe töltjük. 


Tipp: Egy kevés olívaolaj előnyére válik a hagymalekvárnak. A tányérra tett hagymadzsemet bolondítsuk meg 1-2 csepp extra szűz olívaolajjal.


Forrás: Hans Gerlach: Lekvárok & gyümölcszselék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése