Csilis - mazsolás hagymalekvár... |
... húsokhoz, sajtokhoz (pl. pecorino, camembert)! Ritkán mondok ilyet, de ez a hagymalekvár úgy zseniális, ahogy van! :-D
Hozzávalók:
- 1 kg édes hagyma
- 1 kk. szárított csilipehely (vagy ízlés szerint több)
- 3 ek. mazsola
- 1/l frissen facsart narancslé
- 15 dk barna cukor (méz is lehet)
- 6 ágacska kakukkfű (vagy borsikafű vagy izsóp)
- 1 kk. só
- 1 kk. koriandermag, mozsárban összetörve
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymakockákat a csilipehellyel, a mazsolával és a narancslével felforraljuk, és takarékon 1 óra hosszat pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a felaprított kakukkfüvet a sót és a koriandermagot, további 20 perc alatt sűrűre főzzük. Amint elkészült steril üvegekbe töltjük.
Tipp: Egy kevés olívaolaj előnyére válik a hagymalekvárnak. A tányérra tett hagymadzsemet bolondítsuk meg 1-2 csepp extra szűz olívaolajjal.
Forrás: Hans Gerlach: Lekvárok & gyümölcszselék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése