...csokoládés palacsinta balzsamecetes eperrel.
Nincs is annál jobb, amikor az ember jánya ráérős hétvégéken palacsintát süt, ágyban reggelizik, és sokáig lustálkodik...mert lazítani néha kell... :-D
"Mondd meg, mit eszel, s megmondom ki vagy."
(Anthelme Brillat - Savarin)
Hozzávalók:
a palacsintához:
- 175 g finomliszt
- 25 g 100%-os kakaópor
- 25 g kukoricaliszt
- 1 ek. sütőpor
- egy csipet só
- 1 tk. méz
- 1 ek. vanília-kivonat
- 2 nagy tojás, felverve
- 30 g vaj, megolvasztva, visszahűtve
- 3 dl tej
a sütéshez:
- vaj
a balzsamecetes eperhez:
- 500 g eper, félbe vágva
- 2-3 ek. sűrű balzsamecet (nálam fahéjas-vaníliás balzsamecet)
- ízlés szerint méz
Elkészítése:
Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót. Alakítsunk ki egy mélyedést a közepébe, öntsük bele a tojást, az olvasztott vajat, a vanília-kivonatot és a tejet. Az egészet keverjük jól össze, pihentessük 20 percig, majd a tésztát öntsük át egy mérőpohárba. Olvasztott vajon - a szokásos módon - süssünk belőle apró palacsintákat. Tálaljuk mézzel és balzsamecetes eperrel.
Isteni! :-D
Isteni! :-D
Brutális lehet! Kipróbálom, nálam palacsinta minden mennyiségben:) Szuper a fotó is:)
VálaszTörlés