... azaz dobozban sült camembert. Amikor egy kis kényeztetésre vágyom, biztos, hogy camembert-et sütök magamnak, teletűzdelve dióval, fokhagymával és friss fűszerekkel. Hozzá gyökérkenyeret, áfonyalekvárt eszegetek és egy pohár jó minőségű fehérbort kortyolgatok. Fantasztikus, nekem elhihetitek... :-D
"Biztos sokszor tapasztaltad már: egy jó beszélgetésnek, egy meghitt együttlétnek, egy szerelmes ölelésnek mintha zenéje lenne! Szinte hallani lehet. Nem füllel. Lélekkel. Ahol nincs harmónia, ott összevissza fecsegnek. Rumli van, zűrzavar. Ahogy egy zsebünkben felejtett mobiltelefon rögzíti néha; hallgasd meg, milyen hangzavarban élünk, ha nincs közöttünk szeretet. Mint egy majomházban: mindenki fújja, rikoltja, darálja a magáét. De ha egy baráti beszélgetés! Hallgasd vissza! Az egymásra figyelő emberek csendjét, jókor megszólaló mondatait. A nevetéseket. A hang erejét. Amikor van miről beszélni - megtelik lélekkel a levegő."
(Müller Péter)
Hozzávalók:
1-2 személyre
- 1-2 db fa dobozos camembert
- friss rozmaring
- friss babérlevél
- néhány gerezd fokhagyma
- néhány friss zsályalevélke
- egy kevés méz
- néhány szem dió
a tálaláshoz:
- só
- frissen őrölt fekete bors
- áfonyalekvár
Elkészítése:
A camembert dobozát kibélelem sütőpapírral, belehelyezem a sajtot. Megböködöm hústűvel. A lyukakba mézet csorgatok, fokhagymát, diót és friss fűszereket tűzök. 200°C-ra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt megsütöm. Azonnal tálalom. Ha szükséges egy picit sózom, borsozom.
Forrás: Delish - Dobozban sült camembert
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése