Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 12., szombat

Fusili pancettával, spárgával, újhagymával és koktélparadicsommal...

Fusili pancettával, spárgával, újhagymával és koktélparadicsommal...


...tökéletes egy barátokkal eltöltött estére. :-)


Hozzávalók:


  • 400 g teljes kiőrlésű fusili
  • 500 g zöld spárga, 1 cm-es darabokra vágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 6 szelet pancetta, darabokra vágva
  • 3 db újhagyma, felkarikázva
  • 200 g koktélparadicsom, félbevágva

a tálaláshoz:


  • maréknyi friss bazsalikomlevél
  • frisse reszelt parmezán


Elkészítése:


A tésztát sós vízben al dentére főzöm. Közben olajon megpirítom a hagymát, a pancettát, hozzádobom a spárgát, az utolsó 5 percben a paradicsomot, majd az egészet addig pirítom, míg a spárga teljesem meg nem puhul. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítem. A tésztát leszűröm, egy nagy tálba öntöm, összekeverem a spárgás egyveleggel. Tányérokra halmozom, rácsipkedem a bazsalikomot, és reszelek rá parmezánt.  Pompás! :-)

 

Ihlet: Good Food 2012. április


2 megjegyzés:

  1. Csodás étel, remek fotó! Nagyon nagy az összhang! Tetszik! :o)

    VálaszTörlés
  2. Na most nyeltem egyet. Mi is spárgát spárgával eszünk, végre szezonja van. Ez a recept is nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés