Fusili pancettával, spárgával, újhagymával és koktélparadicsommal... |
...tökéletes egy barátokkal eltöltött estére. :-)
Hozzávalók:
- 400 g teljes kiőrlésű fusili
- 500 g zöld spárga, 1 cm-es darabokra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 6 szelet pancetta, darabokra vágva
- 3 db újhagyma, felkarikázva
- 200 g koktélparadicsom, félbevágva
a tálaláshoz:
- maréknyi friss bazsalikomlevél
- frisse reszelt parmezán
Elkészítése:
A tésztát sós vízben al dentére főzöm. Közben olajon megpirítom a hagymát, a pancettát, hozzádobom a spárgát, az utolsó 5 percben a paradicsomot, majd az egészet addig pirítom, míg a spárga teljesem meg nem puhul. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítem. A tésztát leszűröm, egy nagy tálba öntöm, összekeverem a spárgás egyveleggel. Tányérokra halmozom, rácsipkedem a bazsalikomot, és reszelek rá parmezánt. Pompás! :-)
Ihlet: Good Food 2012. április
Csodás étel, remek fotó! Nagyon nagy az összhang! Tetszik! :o)
VálaszTörlésNa most nyeltem egyet. Mi is spárgát spárgával eszünk, végre szezonja van. Ez a recept is nagyon jól hangzik!
VálaszTörlés