![]() |
Karamelles bonbon... |
... ajándékba.
&
...mert nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
- 13 dkg barna cukor (vagy házi vaníliás kristálycukor)
- 1,5 dl tejszín
- 4 dkg vaj
- 15 dkg háztartási keksz, darálva
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A cukrot kimérjük, majd egy világos aljú edényben közepes lángon lassan megkaramellizáljuk. Nem szabad keverni! Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a tejszínt. Vigyázzunk nagyon fröcsög! Hozzáadunk még 1 evőkanál vizet is, majd visszatesszük a lángra, és hagyjuk, hogy feloldódjon a cukor. Hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a kekszet, annyit, hogy jól formázható legyen a masszánk. Golyókat formálunk, végül gőz felett felolvasztott csokiba mártjuk. Hűtőben megdermesztjük a csokiréteget, bonbonpapírba csomagoljuk.
Forrás:Ugray-Nagy Tünde: Manókonyha
Guszta és nagyon finom lehet! Imádom a karamellás édességeket.Miért lényeges hogy világos aljú legyen amibe teszem a cukrot?
VálaszTörlésNem fontos, csak abban jobban látni, hogy mikor megfelelő a karamell színe és állaga. Vigyázni kell, nehogy megégjen. :-D
VálaszTörlésEz szuper! Ilyen ajándékkal engem is boldoggá lehetne tenni, de nagyon. Szerintem ezt is megalkotom, ha megszűnik itthon az édességtúltengés.
VálaszTörlésAjándékba? Kár hogy nem nekem...
VálaszTörlés