Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 29., kedd

Karamelles bonbon...

Karamelles bonbon...



... ajándékba. 

&

...mert nagyon szeretjük.


Hozzávalók:


  • 13 dkg barna cukor (vagy házi vaníliás kristálycukor)
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg háztartási keksz, darálva
  • 20 dkg étcsokoládé


Elkészítése:


A cukrot kimérjük, majd egy világos aljú edényben közepes lángon lassan megkaramellizáljuk. Nem szabad keverni! Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat és a tejszínt. Vigyázzunk nagyon fröcsög! Hozzáadunk még 1 evőkanál vizet is, majd visszatesszük a lángra, és hagyjuk, hogy feloldódjon a cukor. Hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a kekszet, annyit, hogy jól formázható legyen a masszánk. Golyókat formálunk, végül gőz felett felolvasztott csokiba mártjuk. Hűtőben megdermesztjük a csokiréteget, bonbonpapírba csomagoljuk.


Forrás:Ugray-Nagy Tünde: Manókonyha

4 megjegyzés:

  1. Guszta és nagyon finom lehet! Imádom a karamellás édességeket.Miért lényeges hogy világos aljú legyen amibe teszem a cukrot?

    VálaszTörlés
  2. Nem fontos, csak abban jobban látni, hogy mikor megfelelő a karamell színe és állaga. Vigyázni kell, nehogy megégjen. :-D

    VálaszTörlés
  3. Ez szuper! Ilyen ajándékkal engem is boldoggá lehetne tenni, de nagyon. Szerintem ezt is megalkotom, ha megszűnik itthon az édességtúltengés.

    VálaszTörlés
  4. Ajándékba? Kár hogy nem nekem...

    VálaszTörlés