Gyümölcsös reggeli muffin... |
...áfonyával, avagy újabb finomság Rachel Allentől...
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 100 ml natúr joghurt
- 75 ml napraforgóolaj
- 1 tk. vanília-kivonat
- 225 g Graham liszt
- 3 tk. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 100 g finomliszt
- 100 g barna nádcukor
- 125 g friss vagy fagyasztott áfonya
a muffinok tetejére:
- néhány ek. zabpehely
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A tésztához - külön-külön tálban - a száraz összetevőket vegyítem. A tojásokat kissé felverem, belekeverem a nedves hozzávalókat. A száraz összetevőket egyesítem a "nedves" hozzávalókkal. Addig keverem, míg a tészta éppen összeáll. A keverékhez adom az áfonyát. Szétosztom a formákba, megszórom zabpehellyel és kb. 20 percig sütöm az előmelegített sütőben. Rácsra teszem a muffinokat, amíg kihűlnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése