Fahéjas boszorkánypogácsa... |
...fahéjas-kardamomos szilvalekvárral. Gyorsan elkészíthető, sokáig elálló aprósütemények, amelyek ízlés szerint tölthetők bármilyen gyümölcslekvárral. Ha több időm van, a még sületlen golyóbisokat tojásfehérjébe és durvára vágott dióba mártom, de így "natúran" is finomak! Gyerekekkel is elkészíthetjük, rajongani fognak érte! :-D
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 200 g barna nádporcukor
- 200 g lágy vaj
- egy nagy csipet só
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 2 egész tojás
Elkészítése:
A cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat összekeverem. Belemorzsolom a vajat, és a tojásokkal együtt sima tésztává gyúrom. A sütőt 190°C-ra előmelegítem. A masszából diónyi golyóbisokat formálok, egy kissé ellapítom őket, majd a közepükbe az ujjammal mélyedést fúrok. 10-12 perc alatt megsülnek. Rácson hagyom őket kihűlni, végül szilvalekvárt töltök a közepükbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése