Egyéb érdekességek...rólam

2012. május 5., szombat

Erdei gyümölcsös ropogós diógrillázzsal...



...házi krémsajt habbal tálalva. 


"Az emberekkel való viselkedés művészete, a sikeres emberek legfőbb titka. Egy ember sikere abban, ahogy másokkal bánik, olyan mérce, amely szerint élete munkájának gyümölcsét mérik." 

( Paul C. Parker)

Hozzávalók:


6 db kerámia formához


  • 750 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
  • 6 csapott tk. kukorica keményítő
  • 18 ek. granola diógrillázzsal
  • 60 g vaj
  • 6 ek. méz
  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • ízlés szerint őrölt fahéj

a tálaláshoz:

  • 400 g házi krémsajt 
  • ízlés szerint méz

Elkészítése:


Az erdei gyümölcsöt arányosan elosztom a tálkákban, meglocsolom őket a narancs és a citrom levének keverékével. Mindegyik tetejére egy evőkanál mézet csorgatok, egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt, egy csipet őrölt fahéjat, három evőkanál granolát szórok, és 10 g vajat pottyantok. A desszertet 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva 20-25 percig sütöm. A krémsajt habhoz a házi krémsajtot a mézzel habosra keverem, ezzel tálalom a langyosra hűlt ropogóst. 


 Megjegyzés: Vaníliafagyival és tejszínhabbal is isteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése