![]() |
Könnyű csokoládémousse... |
...ritkán eszem csokit, de ha megkívánom, akkor sem csak úgy magában majszolgatom, inkább kekszben, süteményben, vagy krém formájában eszegetem. A tejszínes, tojássárgájás csokimousse-okat tartom a legtökéletesebbnek, mivel azonban már majdnem este 8 van, gondoltam inkább valami könnyedebbet készítek a rám törő csokiéhség csillapítására. Natúr joghurttal is tökéletes lett! Tessék vigyázni, függőséget okoz! ;-)
"Hogy valaki lehess, ne próbálj meg valakinek látszani!"
(Graffiti)
![]() |
Keszthely 1. |
Hozzávalók:
- 85 g étcsokoládé (min. 70%)
- 1 ek. kakaópor (100%-os, cukrozatlan)
- 1/2 tk. vanília-kivonat
- 2 tojásfehérje
- 1 ek. házi vaníliás porcukor
- 50 g magas zsírtartalmú görög joghurt
![]() |
Keszthely 2. |
Elkészítése:
Vágjuk a csokoládét nagyon finomra, és tegyük egy akkora tűzálló tálba, ami pont jól illeszkedik egy lábosra. A lábosban melegítsünk vizet. Keverjük össze a kakaót, a vanília-kivonatot 2 ek. vízzel, és öntsük a tálba. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Keverjünk bele 2 ek. forró vizet. Verjük fel a tojásfehérjét, majd szórjuk bele a cukrot, és verjük kemény habbá. Keverjük a joghurtot a kihűlt csokoládémasszába. Nagy fémkanállal forgassuk bele a tojásfehérje egyharmadát, majd óvatosan keverjük bele a maradékot is. Kanalazzuk négy kis csészébe, és tegyük néhány órára hűtőbe.
Megjegyzés: Díszítsük kakaóporral, friss gyümölcsökkel.
Forrás: Good Food 2012. áprilisi száma
Mmmm, most épp ilyen könnyű kis moussera vágyok! Nagyon kívánom:)
VálaszTörlésEminek igaza van, én is vágyom egy kis moussera!!!
VálaszTörlés