... fahéjas, kardamomos szilvalekvárral és joghurttal.
"Azok a legszebb és legédesebb napok, amelyek egyszerű kis örömöket hoznak, amik úgy követik egymást lágyan, mint ahogy gyöngyszemek peregnek le a zsinórról."
( L.M. Montgomery )
Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely
- 1,5 csésze diógrillázs
- aszalt gyümölcsök ízlés szerint (opcionális)
- olajos magvak (opcionális)
a rétegzéshez:
- natúr joghurt
- kardamomos, fahéjas szilvalekvár
Elkészítése:
A zabpelyhet sütőben, 180°C-on nagyjából 15 perc alatt megpirítom, hagyom kihűlni. Összekeverem a diógrillázzsal. Néhány desszertes poharat előkészítek, ebbe rétegzem sorrendben a következőket: granola, natúr joghurt, szilvalekvár...és már lehet is fogyasztani reggelire, tízóraira vagy esetleg uzsonnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése