Spárgakatonák lágy tojással... |
A legújabb szerzeményemet lapozgatva (Rachel Allen: A család kedvencei) eszméltem rá arra, hogy újra itt a spárga szezon, és én idén még nem is készítettem el az egyik kedvencemet: spárgakatonákat lágy tojással. Kiváló fogás - frissen sült baguette-tel például - egy szabadban felszolgált reggelihez, netán egy könnyű hétköznapi vacsorához. Egyszerű és nagyszerű! :-)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 12 db zöld spárga, fás végük eltávolítva
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
Két fazékban vizet forralunk, egyiket a tojásnak, a másikat a spárgának. A tojásokat 4 percig főzzük. Amíg a tojás fő, a spárgákat a másik fazék forró vízbe dobjuk egy csipet sóval, lefedjük, újraforraljuk, majd levesszük a fedőt, és fedő nélkül is főzzük 3-4 percet, amíg át nem fő. Leszűrjük a tojást és a spárgákat is. Leválasztjuk a tojás tetejét, sózzuk, borsozzuk, a spárgákat pedig a még folyós sárgájába mártogatjuk.
Forrás: Rachel Allen: A család kedvencei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése