Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 1., hétfő

Tiramisu mogyorólikőrrel...

Tiramisu mogyorólikőrrel...




... idén nem csináltunk nagy sütés-főzést az ünnepekre, inkább pihentünk, már nagyon ránk fért. Azért süti fronton készült egy adag mézes, levendulás "linzer", néró rózsavizes sárgabaracklekvárral, narancsos galette (ezek ajándékba), illetve (nekünk) túrós rolád, zserbó és ez a tiramisu. Nigella TV műsorából lestem el egyik éjjel: amikor megláttam, hűűű, mondom ez nálunk tuti befutó lesz. ... és lám-lám az is lett! 

... szerintünk EZ a világ egyik legfinomabb tiramisuja. Ugyanez amarettoval és amarettivel készítve, nah, aaaaz a másik! Elkészíteni pedig irtó egyszerű, ráadásul csak két edényt kell hozzá bepiszkolni (a mosogatni utálóknak, mint nekem, azért az se mellékes.)!




Hozzávalók:



  • tiramisu piskóta
  • 350 ml espresso kávé
  • 250 ml mogyorólikőr
  • 2 tojás sárgája 
  • 75 g vaníliás porcukor
  • 500 g mascarpone sajt


továbbá:


  • cukrozatlan kakaópor







Elkészítése:



A kávét összekeverem 175 ml mogyorólikőrrel, ebbe mártogatom a tiramisu piskótákat. A tojások sárgáját (frissek legyenek) kihabosítom a cukorral, majd a mascarponéval és 75 ml mogyorólikőrrel. Előveszek egy  kisebb méretű négyszögletes tálat, ebbe rétegzem a következő alapanyagokat: kávéba mártott piskóta, rá a krém fele, egy réteg kakaópor, kávéba mártott piskóta, krém, kakaópor. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, vigyázva, hogy el ne párologjon. Tálalás előtt 5-10 perccel kiveszem a hűtőből, tálaló pohárkákba merem, meghintem kakaóporral (pirított, durvára vágott mogyorót is lehet), végül pedig jól megesszük... Nem egy ördöngösség, ugye mondtam???

1 megjegyzés:

  1. úúúúú, szereznem kell mogyorólikőrt...vagy sk. :) ez nagyon guszti!!!!

    VálaszTörlés