Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 21., vasárnap

Almás, diós hagymalekvár...









 ... isteni meleg szendvicsnek elkészítve: 
bagett, hagymalekvár, brie vagy camembert sajt.



... rossz hírem van: elromlott a fényképezőgépem,
 úgyhogy egyelőre határozatlan ideig szünetelni fog a blogom. 
Amint sikerül megjavíttatnom (remélem így lesz), jelentkezem
Addig is nézelődjetek a korábbi receptjeim között!


 



 Hozzávalók:



  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes méretű alma, meghámozva, felkockázva
  • 3 ek. vaj
  • ízlés szerint 5-10 dkg méz
  • 3 ek. balzsamecet
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • só, frissen őrölt fekete bors








Elkészítése:



A hagymát  felszeletelem, és elkezdtem a vajon párolni. Amikor már aranybarna és puha, hozzáadom a mézet és karamellizálom. Hozzáadom a felkockázott almát. Nem kell sűrűn keverni. Sózom, borsozom, őrölt fahéjjal ízesítem. Amikor az alma teljesen megpuhult, a hagymalekvárt üvegekbe töltöm. Miután kihűlt, hűtőbe teszem.



1 megjegyzés:

  1. Ezt a lekvárt elkészítem. Receptet vittem! Reméljük, hogy sikerül a gépedet megjavítani!:-))

    VálaszTörlés