Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 13., szombat

Camembertes, diós, medvehagymás quiche...


 
 
 
 ... szuper étvágygerjesztő, ha vendégeket várunk, 
de akár lehet egy gyors hétköznapi vacsora is.
 
 
 
 
Hozzávalók:
 
 


egy 24 cm-es porcelán piteformához vagy 6 db 10 cm-eshez


 
 
 
a tészta:
 
 
 
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg Graham - liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 1 csipet tengeri só
  • 15 dkg hideg vaj

 
 
 
töltelékhez:
 



  • kis csokor medvehagyma, felaprítva
  • 1 újhagyma félbe vágva, majd finomra aprítva (a zöld szára nem kell)
  • 100 g camembert
  • 20-25 g durvára vágott dió
  • 2 tejszín tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tk. méz
  • 2 ek reszelt parmezán
  • frissen reszelt szerecsendió
  • ízlés szerint tengeri só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors






 
 
 
Elkészítése:
 
 

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrok, ha a tészta állaga megkívánja adhatunk hozzá néhány evőkanál fagyos vizet. Fél órára hűtőbe teszem, addig elkészítem a tölteléket. A medvehagymát és az újhagymát finomra vágom, a diót durvára aprítom, a sajtot felkockázom
 
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, hat részre osztom. Minden részt kör alakra nyújtok, a kivajazott, kilisztezett formákba nyomkodom, villával megböködöm.  tésztára halmozom a sajtot, a diót, az újhagymát és a medvehagymát. Elegyengetem.

A tejszínt alaposan összekeverem a tojásokkal, a parmezánnal. Ízesítem sóval, borssal szerecsendióval, mézzel. Ráöntöm a töltelékre, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tolva 25-30 percig sütöm. Amíg meg nem pirul kicsit a teteje és a tejszínes folyadék meg nem szilárdul. Megvárom míg a piték langyosra hűlnek, kiveszem őket a formából (célszerű kivehető aljú formákat választani), ezt követően tálalom...mondjuk salátával, créme fraiche-sel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése