Egyéb érdekességek...rólam

2013. április 20., szombat

Dijoni mustáros, virslis falatkák...

Dijoni mustáros, virslis falatkák...





 ... kitűnő vendégváró rágcsa, vagy bulikaja.

... egy baja van csupán: nem lehet belőle eleget sütni.




Hozzávalók:



  • 3 pár juhbeles virsli
  • 1 csomag élesztős, leveles tészta
  • dijoni mustár




a tetejére:




  • felvert tojás
  • reszelt parmezán
  • szezámmag




Elkészítése:



A virslit kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztát kicsomagoljuk, lisztezett deszkára terítjük. Megkenjük mustárral, majd akkora csíkokra vágjuk, mint amekkorára a virsliket vágtuk. Beletekerjük a virsli darabkákat, elvágjuk a tésztát. Ezt a mechanizmust követjük addig, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A falatkákat sütőpapíros tepsire ültetjük, tojással megkenjük, parmezánnal és szezámmaggal megszórjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése