Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 28., szombat

Grillázs...




... dióval. Ez is egy olyan édesség, amire legszívesebben egész életemben "rájárnék" (ha szabadna). ;-) Szívesen eszegetjük magában is, de a kedvencünk a fehércsoki fagyi házi krémsajttal és diógrillázzsal, ami nálunk olyannyira ipari mennyiségben fogy, hogy lassan már nem győzi a fagyi gépem szusszal. :-D A ma készített grillázzsal azonban más terveim vannak...
 

...hamarosan meglátjátok.


Fehércsoki fagyi házi krémsajttal és diógrillázzsal


Hozzávalók:


  • 20 dkg dió
  • 20 dkg (barna nád) cukor
  • 3 dkg vaj (opcionális)


Elkészítése:


A cukort a vajjal aranybarnára karamellizálom, rádobom a diót, és az egészet néhány percig együtt pirítom. Szilikonkanállal néhányszor megkeverem, hogy a karamell mindenhol bevonja a diódarabokat. Olajozott alufóliára öntöm, hagyom kihűlni, végül éles késsel, vágódeszkán apró darabokra vágom. Felhasználásig üvegbe öntve tárolom.


Megjegyzés: Dió helyett mandulát, mogyorót és pisztáciát is használhattok!


1 megjegyzés:

  1. Jaaaaaj, ezt nagyon szerettem gyerekkoromban. A nagymamám készített mindig ilyet, mikor fájt a torkunk. Azóta sem ettem ilyet, de jó, hogy eszembe juttattad.

    VálaszTörlés