A munkám miatt naponta oda-vissza 100 km-t utazom, ez az állandó utazgatás rendkívül fárasztó. Ha pedig véletlenül nem a munkahelyemre, akkor Pestre megyek, ami tőlünk kb. 350 km, ezért is örülök ennek az 5 napos hosszú hétvégének. Végre egy kicsit feltöltődhetek: olvashatok, sportolhatok, kiülhetek a kertbe, hallgathatom a madarak csicsergését, vagy délutánonként egy jóízűt szunyókálhatok. Nem tagadom, már nagyon kellett ez a pihenő...élvezem, hogy végre nem kell sehova se rohannom... és végre a konyhába is bejutok... :-)
Annyira jó...
Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros túró
- 15 dkg finomliszt (nálam Graham-liszt)
- 1 tojás
- egy csipet só
- 8 dkg méz (vagy cukor)
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A túrót szitán áttöröm, összekeverem a liszttel, a mézzel, a sóval. Hozzáreszelem a citrom héját beleütöm a tojást, majd az egészet egy villával homogén tésztává keverem. Negyedórát hagyom állni, majd egy serpenyőben a vaj felét felolvasztom. Vizes kézzel gombócot formálok a tésztából, s a tenyerem közt vékony koronggá egyengetem, végül a közepes lángon sercegő vajba teszem. Mindkét oldalukat pirosra sütöm. Azonnal tálalom.
Megjegyzés: Szirnyiki = > orosz túrós lepény
Forrás: Mirelle konyhája
Finom, tejföllel szeretem :)
VálaszTörlés