Egyéb érdekességek...rólam

2012. április 21., szombat

Szardíniás linguine...



Nem tagadom hedonista alkat lévén mindent szeretek, ami az életben jó, ehhez pedig hozzátartozik a főzés és az evés is. Imádok jóízűen finomakat enni, ha pedig azt kérdeznétek, hogy mely nemzet konyhája áll a szívemhez legközelebb, akkor tutira az olasz konyhára szavaznék. Egy jó kis bolognai vagy carbonara spagettivel mindig le lehet venni a lábamról, de ezen a szardíniás linguine-n is képes lennék napokig elélni. 3 óra bringázás után igazán fenséges ebéd volt,  egy jó pohár száraz fehérborral leöblítve. A méretes adag citromos álomról, ami utána következett, meg már nem is beszélek...

No, de elég mára a csicsergésből...


Hozzávalók:

  • 400 g linguine
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 zúzott fokhagymagerezd
  • 400 g hámozott paradicsom
  • 200 g szardínia konzerv (olívaolajban eltett, citromos)
  • 100 g olajbogyó, félbe vágva
  • 1 ek. lecsepegtetett kapribogyó
  • kisebb csokor petrezselyem, felaprítva 
  • csipetnyi őrölt chilipaprika

a tálaláshoz:

  • frissen reszelt parmezán

Elkészítése:


A linguine-t al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt. A fokhagymát pirítjuk 1 percig az olívaolajban. Adjuk hozzá a chili, a paradicsomot és a szardíniát, egy fakanállal folyamatosan kevergessük, hogy szétmorzsolódjon a hal. Melegítsük 2-3 percig, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a kapribogyót és a petrezselyem nagy részét. Keverjük össze alaposan. A tésztát halmozzuk tányérokra, adjuk hozzá a szószt, és alaposan keverjük össze. Szórjuk meg alaposan friss petrezselyemmel és parmezánnal.


Ihlet: Good Food 2012. márciusi száma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése