Nem tagadom hedonista alkat lévén mindent szeretek, ami az életben jó, ehhez pedig hozzátartozik a főzés és az evés is. Imádok jóízűen finomakat enni, ha pedig azt kérdeznétek, hogy mely nemzet konyhája áll a szívemhez legközelebb, akkor tutira az olasz konyhára szavaznék. Egy jó kis bolognai vagy carbonara spagettivel mindig le lehet venni a lábamról, de ezen a szardíniás linguine-n is képes lennék napokig elélni. 3 óra bringázás után igazán fenséges ebéd volt, egy jó pohár száraz fehérborral leöblítve. A méretes adag citromos álomról, ami utána következett, meg már nem is beszélek...
No, de elég mára a csicsergésből...
Hozzávalók:
- 400 g linguine
- 1 ek. olívaolaj
- 2 zúzott fokhagymagerezd
- 400 g hámozott paradicsom
- 200 g szardínia konzerv (olívaolajban eltett, citromos)
- 100 g olajbogyó, félbe vágva
- 1 ek. lecsepegtetett kapribogyó
- kisebb csokor petrezselyem, felaprítva
- csipetnyi őrölt chilipaprika
a tálaláshoz:
- frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
A linguine-t al dentére főzzük, közben elkészítjük a szószt. A fokhagymát pirítjuk 1 percig az olívaolajban. Adjuk hozzá a chili, a paradicsomot és a szardíniát, egy fakanállal folyamatosan kevergessük, hogy szétmorzsolódjon a hal. Melegítsük 2-3 percig, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a kapribogyót és a petrezselyem nagy részét. Keverjük össze alaposan. A tésztát halmozzuk tányérokra, adjuk hozzá a szószt, és alaposan keverjük össze. Szórjuk meg alaposan friss petrezselyemmel és parmezánnal.
Ihlet: Good Food 2012. márciusi száma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése